Rabarber- och jordgubbscurd med vanilj
300
gr rabarber
100
gr jordgubb
½
vaniljstång
½
+ 1 ½ dl socker
½
dl vatten
6
äggulor
1
nypa salt
½
citron, skalet
50
gr smör
Skölj bär
och rabarber och skär i bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med
vaniljstången, häll över ½ dl socker, rör om och låt stå ca 30 min.
Häll på
vattnet och koka upp. Koka tills alla bitar är upplösta och mixa sedan till en
slät puré.
Lägg
äggulorna i en bunke över vattenbad.
Vispa dem
lätt och tillsätt sedan socker, salt och citronskal.
Rör hela
tiden till smeten blivit varm, men inte het. Häll i 1 dl bärpuré och fortsätt
röra tills curden blivit varm igen. Tillsätt resten av purén i omgångar under
omrörning och sluta inte förrän curden är varm och tjock.
Klicka i
smöret och rör tills det löst sig, häll upp på burk och njut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar