19 aug. 2016

Sallad med betor, mozzarella, ruccola och rostade valnötter, 2 port

Nu är det hög tid att frossa i närodlade betor och annat gott. Hemkommen från semestern blev det en sväng genom trädgården och sedan nykokta betor med rostade valnötter och mozzarella – en ljuvlig kontrast till semesterns asiatiska smaker!


10-12 medelstora betor
1 mozzarella
3 msk valnötter
2 tsk honung
1 pkt ruccola
2 msk Olivolja
1/2 msk Balsamicovinäger
Salt och peppar

Koka betorna mjuka ca 25 min.
Häll av vattnet och slå plastfilm över kastrullen medan betorna svalnar så går det lätt att bara dra av skalet efteråt.
Rosta valnötterna i het stekpanna utan fett. Salta och ringla honungen över nötterna. Blanda väl och låt sedan svalna.
Tvätta salladen, slunga den torr och lägg i en skål.
Bryt osten i bitar och lägg i salladen. Slå över olja och vinäger, salta och peppra, blanda sedan väl.
Dela betorna och fördela i salladen, strö nötterna över.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar