23 sep. 2016

Kyckling Bulgogi med vitkålssallad, 4 port


4 kycklingbröst

2 dl bulgogimarinad

1 stor gul lök

1 stor röd paprika

2 morötter

¼ litet vitkålshuvud

1 tsk sesamolja

2 + 1 msk rapsolja

½ msk soja

Salt och peppar

4 stora blad av isbergssallat

Färsk koriander










Skiva lök, paprika och kyckling. 
Fräs lök och paprika i en vid kastrull med 2 msk olja, tillsätt kycklingen och stek den runt om. 
Tillsätt Bulgogimarinaden, sänk värmen och låt kycklingen koka sönder. Ca 50 min. 
Smaka av med salt och peppar.

Grovriv morötterna och strimla kålen fint. 
Blanda med sesamolja, rapsolja, soya och låt salladen marinera medan kyckling kokar färdigt.

Servera kycklingen i sallatsblad med kålsallad i botten och kycklinggryta ovanpå. Toppa hela härligheten med rejält med färsk koriander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar