20 feb. 2017

Var dags mat - Krämig citronpasta med ugnsbakad lax

1 citron
3 dl grädde
1/2 fisk eller hönsbuljongtärning
(1 msk vitt vin eller vermouth)

600 g lax
4 tsk smör
Salt och peppar

Pasta
olja
Ruccola

Koka upp grädde med buljongtärning och eventuellt vin.
Låt sjuda 7-8 minuter.
Riv under tiden skalet av citronen och pressa ur 2 msk saft.
Tillsätt saft och citron och red sedan av såsen med lite maizena utrört i kallt vatten.

Sätt ugnen på 190 grader.
Skär laxen i portionsbitar och lägg sedan i ugnsfast form, gärna med bakplåtspapper i botten.
Salta och peppra, lägg en tesked smör på varje bit.
Ugnsbaka laxen 10- 14 min beroende på tjocklek.

Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Häll av vattnet, lägg tillbaka pastan i kastrullen, tillsätt olja och blanda runt.
Ställ åt sidan.

Blanda pasta och sås, servera tillsammans med laxen och en grönsallad.
Pepprig ruccola slungad i lite olivolja och balsamico passar perfekt till.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar