- en hel liten rätt, eller som tillbehör
på grillpremiären kanske?
600
gr rödbetor
1
msk neutral olja
1
dl torkade aprikoser, hackade
1
pkt fetaost
1
dl solrosfrö
Salt
och peppar
Sätt
ugnen på 190 grader.
Tvätta
och ansa rödbetorna, dela dem i klyftor och lägg sedan på plåt. Ringla över
olja, salta, peppra och blanda om ordentligt. Baka dem i ugn ca 20 minuter. De ska
vara mjuka, men inte mosiga så du får känna efter och anpassa tiden.
Rosta
solrosfröna i torr stekpanna till de får färg. Det tar en stund men sen går det
fort.
Låt
betor och frön svalna. Blanda sedan med aprikoser och smulad fetaost.
Gör
en dressing på 3 msk olja och 1 msk vinäger, slå över sallad och blanda
försiktigt runt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar