27 maj 2017

Var dags mat - Kycklingwok med Tatsoi, 4 port

4 kycklingfiléer
200 gr Tatsoi
1 gul lök
1-2 vitlöksklyfta
2 tsk riven ingefära
2 msk olja
2 msk soja
1 tsk sesamolja
Färska örter

Skiva lök och vitlök. Strimla kycklingen och skölj Tatsoien.
Fräs lök, vitlök och kyckling i oljan tills kycklingen blivit genomstekt.
Tillsätt soja och Tatsoi. Låt Tatsoien smälta ner och servera sedan med nykokta nudlar, eller ris och en rejäl näve färska örter.

Tatsoi!
På det stora möbelvaruhuset sålde de olika 3 pack med frön varav en innehöll frö till Tatsoi.
Denna snabbväxande asiatiska kål är rik på både vitamin A och C.
De späda bladen använde jag som sallad för några veckor sedan, nu använder jag den istället för spenat i wok, omeletter och annat.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar