16 nov. 2017

Ät mer grönt! - Foccacia med zucchini och soltorkad tomat


½ pkt torrjäst
2 dl vatten
1 dl mjölk
3  msk olivolja
1 + 1 msk flinsalt
7 dl vetemjöl
5 st soltorkade tomater, hackade
1 msk olja från tomaterna
½ + ½  zucchini i tunna skivor
timjan eller rosmarina

Blanda mjöl, jäst och 1 msk salt med vatten, mjölk och olivolja och strimlad zucchini. 
Knåda ca 10 min.
Jäs degen till dubbel storlek i en bunke, ca 40 min.
Häll ut degen på bakbord och dela den i två delar. 
Lägg delarna på varsin oljad plåt och platta ut dem till ca 2 cm höjd. 
Använd fingrarna och gör hål på ovansidan av degen, strö över salt och ringla över oljan från tomaterna. Strö över tomaterna och lägg zucchiniskivorna i ett vackert mönster. Strö över timjan eller rosmarin.
Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 220 grader.
Baka i ca 10 minuter tills bröden är gyllene.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar