17 jan. 2018

Var dags mat - Spenatsoppa med baconchips, 4 port



1 gul lök
1 morot
1-2 vitlöksklyftor
1 buljongtärning
1 L vatten
1 rejäl klick smör
1 pkt fryst spenat
1 dl grädde
Salt och peppar

Skala lök och morot. Skiva dem och fräs tillsammans med vitlöken i smöret tills löken börjar mjukna. Slå på vatten och lägg i buljongtärning. Koka ca 10 minuter och häll sedan ner spenaten. Tillsätt grädden, salta och peppra. Mixa med mixerstav till en slät soppa.

Baconchips
1 pkt bacon
Sätt ugnen på 180 grader
Dela på skivorna och fördela jämnt över en plåt klädd med papper.
Stek baconet i ugnen ca 15 min. Lägg över på hushållspapper och låt svalna.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar