10 jan. 2018

Var dags mat - Spröda frökex

Hemma med sjuka barn?
- då passar det bra att kolla igenom vad som finns i skafferiets bakre led.
En stor påse linfrön, pumpa- och solroskärnor, salt och vatten blir till spröda kex att bjuda till osten i helgen.

2 dl linfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 tsk salt
vatten

Blanda fröna i en bunke och häll i vatten så att det täcker.
Rör runt så det blandas ordentligt.
Täck med plast och låt stå över natten eller minst 6 timmar.

Bred ut på bakplåtspapper och baka först på 125 grader i 1 timme,
Sänk värmen till 100 grader och kör ytterligare 1 timme.
Öppna och släpp ångan med jämna mellanrum.

Jag brukar passa på att skära remsor av kexplattan när de fortfarande är sega efter första timmesn bakning. Annars går det bra att bryta i bitar när de är färdiga. Smaken blir ju densamma :)